30 Sep

Hemlängtan

Ett musikaliskt besök i Kristinas och Karl-Oskars samtid. Musiken speglar det arv som svenskarna tog med sig till det nya landet och även den kultur de mötte där. I autentiska brev från emigranter skildras hoppet och glädjen i att söka en ny framtid i Amerika men också den hemlängtan och sorg som låg i att aldrig kunna återvända till fosterlandet. Musiken består av traditionella svenska folksånger, psalmer och amerikanska sacred harp-sånger till ackompanjemang av gitarr, kontrabas och munspel. Det hela framförs av en liten ensemble ur Romeo & Juliakören

Information om arrangemanget:

Den ca 50 minuter långa föreställningen "Hemlängtan" ingår i ett program om emigration som görs i samarbete med Släkt- och emigrationsforskarföreningen Dalfolk som firar sitt 30-årsjubileum. Efter hemlängtan blir det födelsedagsfika. Sedan kommer två erfarna forskare att berätta om emigrantöden med lokal anknytning. Hela programmet pågår till ca 16.30.
Lokal: Musikens Hus i församlingshemmet S:t Persgården i Leksand. Biljetter hos Paradens ordförande på tel. 0247-15195 eller på e-post stenake@asonpson.net. Ev överblivna biljetter vid entrén fr. 13.00 speldagen. I biljettpriset ingår fika.

Datum: 2017-09-30

Tid: 14:00

Plats: Leksand, Musikens Hus

Biljettinfo:

Biljettpriset för hela eftermiddagen inklusive fika är 100 kronor för medlemmar i resp. arrangörsförening om biljetter bokas före 1/9. Därefter är priset 150 kronor för såväl medlemmar som icke medlemmar.
Bokning och information genom Paradens ordförande tel 0247-15195 eller e-post stenake@asonpson.net